08:21 17.10.2020

У Парижі заарештували чотирьох осіб у справі про вбивство вчителя

2 хв читати
У Парижі заарештували чотирьох осіб у справі про вбивство вчителя

Чотири людини були відправлені під варту у справі про вбивство вчителя в передмісті Парижа, здійсненого напередодні, повідомляє Le Parisien з посиланням на судове джерело.

За інформацією видання, всі четверо є родичами нападника. Один із заарештованих неповнолітній, додало джерело Le Parisien.

У п'ятницю в передмісті Парижа був обезголовлений учитель, який під час уроку демонстрував учням карикатури на пророка Мухаммеда, як приклад свободи вираження поглядів. Нападник спробував втекти і був убитий поліцією.

За даними BFM TV, передбачуваний вбивця народився в Москві в 2002 році. Перед нападом він прокричав "Аллах акбар", повідомляє телеканал.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав подію ісламістським терактом.

Вбивство сталося через кілька тижнів після нападу на двох співробітників інформаційного агентства Premieres Lignes поблизу колишніх приміщень редакції Charlie Hebdo. Затриманий пакистанець пояснив, що мстився за повторну публікацію в Charlie Hebdo карикатур на пророка Мухаммеда, але не знав, що редакція журналу переїхала, і вважав, що напав на її співробітників.

У редакції журналу Charlie Hebdo 7 січня 2015 року було здійснено теракт. У результаті нападу озброєних ісламських бойовиків загинули 12 осіб, 11 були поранені. Головні підозрювані у скоєнні терористичного акту - брати Саїд і Шериф Куаши - були ліквідовані 9 січня французьким спецназом.

Напад спровокувала публікація карикатур на пророка Мухаммеда. Теракт в Charlie Hebdo започаткував серію нападів ісламістів у Франції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА