08:45 18.10.2020

SpaceX запустить нову партію інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX запустить нову партію інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у неділю стартує на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск 14-ї за рахунком групи інтернет-супутників Starlink заплановано на 18 жовтня о 08:25 за часом Східного узбережжя США (15:25 за київським часом) зі стартового комплексу 39А космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Це буде вже другий запуск за місяць. Попередню партію з 60 супутників Starlink було успішно запущено 6 жовтня. Орбітальне угруповання SpaceX, яке почало розгортатися в травні минулого року, вже складається з 773 космічних апаратів. Нині компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовується для запусків вже вшосте, через 8 хвилин 24 секунди має здійснити керовану посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка розташована в Атлантиці в 633 км від космодрому на мисі Канаверал .

Крім того, спеціальні рятувальні морські судна Ms. Chief і Ms. Tree в Атлантиці повинні будуть "зловити" в надводні мережі або виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відділення спускатимуться на парашутах. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів такого зразка (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА