12:08 18.10.2020

У ЗСУ зафіксовано 13-й летальний випадок від Covid-19, понад 90 людей захворіли за добу

2 хв читати
У ЗСУ зафіксовано 13-й летальний випадок від Covid-19, понад 90 людей захворіли за добу

За минулу добу у Збройних силах України лабораторно підтверджено 91 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу Covid-19, кількість летальних випадків досягла 13, повідомляє командування медичних сил ЗСУ.

"На жаль, у Збройних силах України зафіксовано 13-й летальний випадок, викликаний захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці командування в соцмережі Фейсбук в неділю.

Згідно з інформацією, під час перебування у відпустці 28 вересня військовослужбовець звернувся до сімейного лікаря за місцем проживання. Лікувався амбулаторно, за медичною допомогою до лікувальних закладів Міноборони не звертався. 4 жовтня під час КТ легенів у Львові у нього була діагностована двостороння пневмонія. Продовжував лікуватися за місцем проживання. 10 жовтня у зв'язку з погіршенням стану здоров'я був госпіталізований до Жовківської ЦРЛ, де підтверджено діагноз двосторонньої пневмонії.

Для подальшого обстеження і лікування, в цей же день, реанімобілем хворий був евакуйований і госпіталізований у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону з розміщенням у відділенні реанімації та інтенсивної терапії. На момент надходження стан здоров'я був важким, у свідомості. Проведений експрес-тест дав позитивний результат. Також було здійснено відбір матеріалу для ПЛР-тестування.

"11 жовтня у пацієнта продовжувала прогресувати дихальна недостатність, його перевели на ШВЛ. Незважаючи на проведену терапію, наростали ознаки дихальної недостатності, стан здоров'я погіршився і почалася інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату. Результати ПЛР тестування, що підтвердили у померлого гостру респіраторну хворобу COVID-19, були отримані 17 жовтня. Військовослужбовець, за наявною інформацією, мав хронічні супутні захворювання", – йдеться в повідомленні.

А загалом за минулу добу в ЗСУ зареєстровано 91 новий випадок захворювання на Covid-19.

Із них у закладах охорони здоров'я перебуває 14 осіб стан здоров'я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Вдома під наглядом медичної служби перебуває 77 осіб. Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Загалом станом на 10.00 неділі, 18 жовтня, у ЗСУ на Covid-19 хворіє 1082 особи. Всього за час пандемії одужали 3 220 осіб.

Наразі на ізоляції (зокрема, самоізоляція) перебуває 465 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі три доби, – 54 людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА