20:22 18.10.2020

SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink, довела угруповання до 833 апаратів

2 хв читати
SpaceX успішно вивела на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink, довела угруповання до 833 апаратів

Важка ракета-носій Falcon 9 у неділю успішно вивела на низьку навколоземну орбіту нову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Виведення 60 супутників Starlink підтверджено", - йдеться в повідомленні.

Це вже чотирнадцяте виведення на орбіту групи інтернет-супутників, від травня минулого року, в рамках проекту Starlink. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 6 жовтня. Тепер її орбітальне угруповання складається вже з 833 космічних апаратів. Сьогодні компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

Запуск був здійснений о 08:25 за часом Східного узбережжя США (15:25 за Києвом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Через 1 годину і 3 хвилини після старту ракети група супутників Starlink вийшла на задану орбіту.

Тим часом перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовувався для запуску в шостий раз, через 8 хвилин 24 секунди після запуску здійснив керовану посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка перебувала в Атлантиці в 633 км від космодрому на мисі Канаверал.

Крім того, спеціальні рятувальні морські судна Ms. Chief і Ms. Tree в Атлантиці повинні були "зловити" в надводні мережі або виловити з води дві стулки обтічника головної частини ракети, які після відокремлення спускалися на парашутах. Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $ 6 млн при запусках своїх ракет.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям усю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА