07:20 19.10.2020

Навальний шкодує, що Трамп не засудив інцидент із ним

2 хв читати
Навальний шкодує, що Трамп не засудив інцидент із ним

Російський опозиціонер Олексій Навальний висловив жаль з приводу того, що президент США Дональд Трамп не долучився до лідерів Франції та Німеччини і не засудив ситуацію, що сталася з ним.

"Я помітив, що Трамп не виступив із засудженням. Я думаю, що надзвичайно важливо, щоб кожен, можливо, насамперед президент США, виступив проти використання хімічної зброї в XXI столітті", - сказав Навальний в інтерв'ю телеканалу CBS News.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель засудили ситуацію з Навальним.

Пізніше Євросоюз ввів санкції проти шести фізичних осіб і науково-дослідного інституту органічної хімії і технології в зв'язку зі справою Навального. Також санкції вводяться проти Державного науково-дослідного інституту органічної хімії і технології (ДНДІОХТ).

Санкції у "справі Навального" введені в рамках режиму обмежувальних заходів за поширення і застосування хімічної зброї, згідно з яким вводилися санкції проти осіб, яких в ЄС вважають причетними до отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у 2018 році.

6 жовтня ОЗХЗ оголосила, що Навальний був отруєний різновидом нервовопаралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатку про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Німеччина запропонувала ОЗХЗ передати ці висновки всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї, повідомили в міжнародній організації.

Російська влада відкидає обвинувачення у причетності до інциденту з Навальним і висловлює готовність до відкритого діалогу, що спирається на факти стосовно цієї ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА