11:27 19.10.2020

У другому раунді переговорів з Іраном Україна хоче з'ясувати всі обставини ракетного ураження літака "МАУ" - Єнін

2 хв читати
У другому раунді переговорів з Іраном Україна хоче з'ясувати всі обставини ракетного ураження літака "МАУ" - Єнін

Українська делегація, яка прибула до Тегерану у понеділок для другого раунду переговорів між Україною та Іраном щодо збиття літака "Міжнародних авіаліній України" рейсу PS752, сподівається під час них з'ясувати всі обставини трагедії, що трапилася, а саме - була це людська помилка чи результат прорахунків у системі організації польотів над Іраном, заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.

"Іранська сторона вже визнала факт збиття на своїй території, і на сьогодні нашим завданням є з'ясувати всі обставини зазначеної трагедії: або йдеться про людську помилку, або це результат прорахунків у системі організації польотів над Іраном", - сказав він у відеозверненні, яке поширила прес-служба МЗС України в понеділок.

За словами Єніна, для цього два дні в Тегерані працюватимуть три робочі групи, а саме авіаційні експерти, слідчі прокурори, а також військові.

"Запит на справедливість є першочерговим із боку нашого суспільства, і ми не відступимо від цього, якою б гіркою не була ця правда", - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані одразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА