12:43 19.10.2020

Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на COVID-19 - Кличко

2 хв читати
Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на COVID-19 - Кличко

Київ самостійно готує додаткові ліжко-місця для лікування хворих на коронавірусну хворобу COVID-19, заявив мер міста Віталій Кличко.

"Місто сьогодні самостійно і готує додаткові ліжка в лікарнях, і обладнує відділення, і виділяє кошти з резервного фонду столиці, - робить усе, щоб захистити здоров'я і життя киян", - наголосив Кличко під час онлайн-брифінгу в понеділок.

Він зазначив, що відповідей на звернення міської влади з прийому хворих киян до обладнаних лікарень із медперсоналом Академії медичних наук, МОЗ та відомчих медичних закладів, столиця від уряду досі не отримала.

Зате днями Київ отримав доручення від МОЗ про забезпечення в опорних лікарнях 80% ліжок киснем.

"Для цього держава виділила Києву - поки що на папері - 29,6 млн грн. І визначила, що ці роботи ми маємо виконати до 1 листопада. Водночас уряд не вніс жодних змін до порядку закупівель робіт із капітального ремонту щодо спрощення цієї процедури. А сьогодні тільки процедура закупівлі займає близько двох місяців! І якщо врахувати ще і ремонтні роботи, то до 1 листопада встигнути - нереально", - наголосив мер Києва.

Він зазначив, що таке доручення від Кабміну отримали всі регіони. І, з огляду на те, що кошти досі не надійшли, то "допомогою" держави назвати це складно.

Водночас Київ постійно самостійно працює над організацією налагодженої системи кисневого постачання, а також забезпеченням кисневими концентраторами опорних лікарень. Адже це є однією з умов для прийому хворих на коронавірус. З початку року на ці цілі місто з бюджету виділило майже 14 млн грн.

"Кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, постійно збільшується. Тому місто вже розгорнуло майже 2 800 ліжок в 22 столичних лікарнях. 19 із цих лікарень уже приймають пацієнтів із вірусом. Три лікарні готуються й облаштовують відділення для лікування хворих на COVID-19. Це Київський міський центр радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і столичні лікарні №12 і 18", - сказав Кличко.

Він повідомив, що в стаціонарах столичних медзакладів сьогодні лікуються 1 761 хворий на коронавірус. Із них 29 дітей, 367 пацієнтів - у важкому стані, 621 отримує кисневу підтримку, 31 - під апаратами ШВЛ.

Ще 173 пацієнти перебувають у лікарнях з підозрою на коронавірус. Пневмонію в столичних медзакладах лікують 560 хворих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА