13:39 19.10.2020

Зеленський: При зростанні кількості хворих на COVID-19 маємо бути впевнені у достатній кількості забезпечених киснем ліжок у лікарнях

1 хв читати
Зеленський: При зростанні кількості хворих на COVID-19 маємо бути впевнені у достатній кількості забезпечених киснем ліжок у лікарнях

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що в ситуації зростання захворюваності на COVID-19 необхідно бути впевненими в тому, що в українських лікарнях достатньо ліжок, забезпечених киснем.

"Мене турбує високий показник завантаженості ліжок у медичних закладах. Цього місяця Національна служба здоров’я України законтрактувала додатково 23 лікарні. За умови зростання кількості хворих ми маємо бути впевнені, що є достатньо ліжок, забезпечених киснем, у лікарнях", - сказав він на селекторній нараді із запобігання розповсюдженню та ліквідації наслідків коронавірусу в Україні у понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

Представники Кабінету Міністрів повідомили, що 571 млн грн субвенції були перераховані в регіони для забезпечення киснем ліжок в опорних лікарнях, де приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

Уряд також працює над розгортанням ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та Донецькій області. Додатково проведено інвентаризацію ліжок інститутів Національної академії медичних наук та лікарень "Укрзалізниці". Міністерство охорони здоров'я розглядає ці ліжка для використання в екстрених ситуаціях.

У МОЗ зазначили, що проводять ліцензування підприємств, які виробляють необхідний кисень для забезпечення лікарень. На сьогодні в Україні 15,5 тис. ліжок у лікарнях забезпечені киснем, майже 7,5 тис. - вільні.

На нараді Зеленський також зазначив, що вимагає розробки програми страхування лікарів від COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА