08:14 20.10.2020

Трамп вважає, що ФБР має провести розслідування щодо сина Байдена

2 хв читати
Трамп вважає, що ФБР має провести розслідування щодо сина Байдена

Президент США Дональд Трамп заявив, що ФБР має почати розслідування щодо сина кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена - Гантера.

"ФБР має вести розслідування", - відповів Трамп на питання журналістів, чи варто ФБР зайнятися розслідуванням щодо Гантера Байдена.

"Я не знаю, так це чи ні, але вони повинні провести розслідування. І вам доведеться зателефонувати Рею (Крістофер Рей, директор ФБР - ІФ) і запитати його", - сказав президент США.

"Звичайно, ФБР має розслідувати це, оскільки, на перший погляд, він винен (...) Немає навіть питання про це. (...). Так що подивимося, що з цього вийде", - додав він.

Раніше газета New York Post повідомила, що Байден в 2015 році завдяки синові Гантеру провів зустріч із високопоставленим співробітником української компанії Burisma Вадимом Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів у нього ніколи не було. Інформація про зустріч Джо Байдена з Пожарським зацікавила ЗМІ США, тоді як сам колишній віце-президент запевняв, що ніколи не обговорював з сином бізнес-діяльність поза Штатів. При цьому в передвиборчому штабі Байдена назвали інформацію New York Post недостовірною. А соцмережі Facebook і Twitter дійшли висновку, що опублікована інформація дійсно може бути недостовірною і тому обмежили доступ до цієї публікації через свої платформи.

Листи, опубліковані виданням, були взяті з ноутбука, нібито залишеного сином Байдена в одній із ремонтних майстерень штату Делавер.

Пізніше повідомлялося, що ФБР розслідує можливу причетність іноземної розвідки до опублікованого електронного листування.

Трамп неодноразово закликав з'ясувати, яким чином молодший Байден отримав високу посаду члена правління в українській приватній газовій компанії Burisma, не маючи жодного управлінського досвіду. Гантер Байден був членом правління компанії з 2014 до 2019 року. У 2016 році його батько Джо Байден зажадав звільнити генпрокурора України Віктора Шокіна, який починав розслідування діяльності Burisma. В результаті Шокін був звільнений, а розслідування справи припинено. Трамп обвинувачує Байдена-старшого у використанні свого службового становища для допомоги бізнесу сина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА