13:28 20.10.2020

Україна запровадить обмеження "червоною" зоною в усій країні в разі 11-15 тис. випадків COVID-19 за добу

2 хв читати
Україна запровадить обмеження "червоною" зоною в усій країні в разі 11-15 тис. випадків COVID-19 за добу

В Україні запровадять обмеження "червоного" рівня епіднебезпеки в разі щодобового виявлення 11-15 тис. випадків COVID-19 і завантаженості ліжок на рівні 85%, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час доповіді у Верховній Раді у вівторок.

За його словами, МОЗ розробило відповідний план щодо спроможності системи охорони здоров'я країни, який передбачає чотири рівні епіднебезпеки.

"Перший рівень - кількість випадків 5-7 тис. за добу. Таке навантаження система охорони здоров'я може витримувати. Другий рівень - завантаженість ліжок хворими близько 70% у країні, орієнтована щоденна кількість хворих - 8-10 тис. На цьому рівні ми можемо бути найближчими тижнями. У цьому разі ми збільшимо кількість ліжок до 52 тис., почнемо реалізацію заходів, спрямованих на відкриття тимчасових госпіталів поза медзакладами. Забезпечимо збільшення кількості медпрацівників в усіх медзакладах для пацієнтів із коронавірусом за рахунок залучення медпрацівників інших відділень та укладення контрактів. Посилимо контроль за виконанням обмежувальних заходів в усіх адміністративно-територіальних одиницях", - сказав міністр.

"Третій рівень - 11-15 тис. хворих за добу, завантаженість ліжок - не менше ніж 85%. Тут додатково забезпечуватимемо введення жорстких карантинних обмежень у країні з використанням повного переліку обмежень "червоного" рівня епіднебезпеки. Розпочнемо мобілізацію всіх медпрацівників та інших категорій працівників. Організуємо роботу відомчих установ для цивільного населення та забезпечимо роботу польових госпіталів. Четвертий рівень: ресурси системи охорони здоров'я вичерпані - близько 20 тис. випадків за добу. Тут ми повинні будемо активувати протоколи медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги", - додав Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА