14:49 20.10.2020

Білоруський політв'язень Віталій Шкляров звільнений під підписку про невиїзд

2 хв читати
Білоруський політв'язень Віталій Шкляров звільнений під підписку про невиїзд

Відомий білоруський політв'язень Віталій Шкляров відпущений під підписку про невиїзд, розповів його адвокат Антон Гашинський.

За його словами, Шкляров наразі разом зі своєю матір'ю знаходиться в квартирі в Мінську.

"Наше клопотання задовольнили. Віталія Шклярова випустили під підписку про невиїзд. На зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком тиждень тому Віталій Шкляров попросив про зустріч з мамою. Вона повернулася зараз після онкологічної операції. Віталій перебуває з нею, в її квартирі, і доглядає за нею», - розповів Гашинський.

Нагадаємо, влада Білорусі 29 липня затримала відомого опозиційного політика і політтехнолога Василя Шклярова. Йому закидають організацію незаконного мітингу на підтримку кандидата в президенти Світлани Тихановської 29 травня в місті Гродно. Сам Шкляров заперечує всі звинувачення на свою адресу і стверджує, що його затримання — це помста "останнього диктатора Європи" за публічну критику дій Лукашенка. У серпні Шкляров передав ЗМІ відкритий лист, в якому розповів про тортури, психологічний тиск і приниження щодо нього та інших людей, що утримуються в мінському СІЗО.

Шкляров працював над президентською кампанією кандидата в президенти Сполучених Штатів Берні Сандерса в 2016 році. Крім того, він був одним з керівників кампанії з переобрання президента Обами в 2012 році. Він одружений на американці і є громадянином США і Білорусі.

В ході спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ заступник Державного секретаря США Стівен Біган від імені країни закликав білоруську владу звільнити Віталія Шклярова. З такою ж заявою виступив держсекретар США Майк Помпео. Пізніше Шкляров з СІЗО передав ще один лист, в якому розповів про те, що тортури щодо нього посилилися.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА