18:44 20.10.2020

Екс-голові ДПС Верланову повідомлено про підозру у зв'язку з недоотриманням бюджетом понад 2 млрд грн

2 хв читати
Екс-голові ДПС Верланову повідомлено про підозру у зв'язку з недоотриманням бюджетом понад 2 млрд грн

Заступник генерального прокурора України повідомив про підозру колишньому голові Державної податкової служби (ДПС) України в зловживанні владою й службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використанні влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

"Досудове розслідування встановило, що колишній голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офіс великих платників податків ДПС України донараховав рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни", - йдеться в оприлюдненому у вівторок повідомленні прес-служби Офісу генпрокурора.

Отже, йдеться в інформації, бюджет України недоотримав зазначену суму несплачених податків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

В Офісі генпрокурора не повідомляють імені екс-голови ДПС, якому повідомлено про підозру.

Як стало відомо, йдеться про екс-голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Як повідомлялося, уряд України 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс із відбору нового голови відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА