18:50 20.10.2020

Екс-акціонер ПриватБанку Боголюбов подав три позови до Господарського суду Києва проти банку

2 хв читати
Екс-акціонер ПриватБанку Боголюбов подав три позови до Господарського суду Києва проти банку

Екс-акціонер нині державного ПриватБанку (Київ) Геннадій Боголюбов 15 жовтня подав три позови до Господарського суду Києва проти банку, свідчать дані, розміщені на порталі судової влади.

Згідно з ними, відповідачами у справі №910/15737/20 за позовом Боголюбова, предметом якого є визнання недійсним договору, виступають Кабінет Міністрів, ПриватБанк, Укргазбанк, Міністерство фінансів і Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО). Суддею призначено Тетяну Ващенко.

Справу №910/15738/20 за позовом до Кабміну та ПриватБанку про визначення розміру статутного капіталу та розміру частки акцій було розподілено на суддю Євгена Павленка.

Третю справу №910/15734/20 за позовом до Кабміну, ПриватБанку, ТОВ "Солід Дніпро" й Укрексімбанку про витребування майна з чужого незаконного володіння розглядатиме суддя Ярослав Маринченко, свідчать розміщені дані.

Крім того, 15 жовтня Боголюбов подав позов до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Кабміну про визнання права власності (справа №910/15739/20), суддею за яким було визначено Олену Чинчин.

Як повідомлялося, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ та колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови та влив у її капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА