09:38 21.10.2020

Російському телеведучому Корчевнікову заборонено в'їзд до України на три роки

2 хв читати
Російському телеведучому Корчевнікову заборонено в'їзд до України на три роки

Громадянину Російської Федерації, телеведучому Борису Корчевнікову винесено заборону в'їзду до України на три роки, а сам він залишив територію України у вівторок, повідомляє прес-служба української Держприкордонслужби.

"Після появи в засобах масової інформації повідомлень про незаконне відвідування цією особою тимчасово окупованого Росією Криму, прикордонники провели додаткову перевірку і знайшли підтвердження зазначеним іноземцем порушення українського законодавства. Як наслідок, Корчевнікову Б.В. винесено заборону в'їзду до України на три роки. Він вилетів з території України авіарейсом "Київ-Стамбул" вчора ", - повідомляють у Держприкордонслужбі України.

У відомстві зазначили, що на державному кордоні співробітники прикордонслужби досить часто виявляють осіб, які порушують законодавство щодо окупованих територій.

"Тільки з початку року складено більше ніж 4000 адміністративних протоколів за ст. 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Крім того, якщо виявлене порушення скоїв іноземець, приймається рішення про відмову такій особі у пропуску на територію Україна і проставляється заборона в'їзду", - йдеться в повідомленні.

Для встановлення таких осіб й обставин правопорушення інспектори прикордонної служби серед іншого керуються завчасною інформацією і дорученнями правоохоронних органів.

"Інформуємо, що ні попередня інформація, ні доручення правоохоронних органів щодо громадянина РФ Корчевнікова Б.В. до Державної прикордонної служби України не надходили", - йдеться в повідомленні.

Корчевніков - ведучий телеканалу "Россия-1", гендиректор російського релігійного телеканалу "Спас".

11 вересня 2014 року голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив, що в'їзд на територію України було заборонено 35 представникам російського медіаринку. Він не став називати прізвищ зазначених представників російських медіа, додавши, що це компетенція СБУ. При цьому Нацрада з телерадіомовлення наприкінці серпня 2014 року оприлюднила список журналістів і керівників телеканалів РФ, яким може бути заборонено в'їзд до України, серед яких був і Корчерніков.

Корчевніков відвідував Крим після окупації Росією в 2014 році.

20 жовтня 2020 року активіст Сергій Стерненко у своєму Telegram-каналі написав, що Корчевніков приїхав до Києва. "В Україну знову пустили російського пропагандиста Бориса Корчевнікова. Нагадаю, це той самий окупант, який брав інтерв'ю у Мотороли, говорив в ефірах, що українці фашисти і вбивають мирних жителів, підтримував і закликав до ведення агресивної війни проти України і неодноразово відвідував окупований Крим, де і знімав частину своїх передач", - написав Стерненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА