10:40 21.10.2020

Бразилія використовуватиме китайську вакцину від COVID-19 нарівні з вакциною AstraZeneca

1 хв читати
Бразилія використовуватиме китайську вакцину від COVID-19 нарівні з вакциною AstraZeneca

Бразилія додасть китайську вакцину проти коронавірусу CoronaVac до національної програми з імунізації.

За словами міністра охорони здоров'я Бразилії Едуарду Пасуеллу, федеральний уряд досяг угоди з владою штату Сан-Паулу про закупівлю 46 млн доз вакцини починаючи з січня.

Міністр зазначив, що ця вакцина стане бразильською нарівні з іншою - розробленою фармацевтичною компанією AstraZeneca у співпраці з фахівцями Оксфордського університету. Раніше Бразилія підписала контракт на 100 млн доз оксфордської вакцини, проте після того як її тестування було призупинено, ймовірно, вакцина CoronaVac стане доступною раніше.

Раніше навколо вакцини CoronaVac, розробленої китайською компанією SinoVac Biotech, розгорілися серйозні баталії - тоді як президент країни Жаїр Болсонару противився її використанню, надаючи перевагу оксфордській розробці, губернатор штату Сан-Паулу Жоау Доріа, навпаки, просував угоду між компанією SinoVac і бразильським НДІ "Бутантан", що передбачає тестування та виробництво цієї вакцини в Сан-Паулу.

Бразилія стала однією з найбільш постраждалих від епідемії COVID-19 країн світу. Там виявлено 5,3 млн випадків зараження, 155 тис. людей померли.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА