13:50 21.10.2020

Стан здоров'я українських політв'язнів Гафарова та Омерова погіршується, але в місцях несвободи ігнорують звернення про надання меддопомоги - Денісова

2 хв читати
Стан здоров'я українських політв'язнів Гафарова та Омерова погіршується, але в місцях несвободи ігнорують звернення про надання меддопомоги - Денісова

Стан здоров'я незаконно поміщених у РФ кримських татар Джеміля Гафарова та Енвера Омерова погіршується, проте керівництво місць несвободи, де їх утримують, ігнорує будь-які звернення про надання медичної допомоги, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"За словами рідних, Джеміль Гафаров, інвалід II групи, скаржиться на різке загострення хронічних хвороб. Його турбують постійні судоми в ногах, сильний біль у серці та різкі стрибки тиску. Енвера Омерова турбують сильні болі опорно-рухового апарату, які не дають вільно ходити. Крім того, наших громадян утримують у переповнених камерах, зокрема Джеміль Гафаров поміщений у камеру ще з десятьма особами, проте там у наявності лише шість ліжок", - написала Денісова на сторінці у Facebook у середу.

Також вона зазначила, що в камерних приміщеннях антисанітарія, велика кількість тарганів і клопів, але адміністрація місць несвободи не здійснює санітарної обробки.

Так, зазначені факти свідчать про порушення ст. 9, 10, 22 мінімальних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною та Соціальною Радою ООН та ст. 3 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

"Звертаюся з вимогою до уповноваженого з прав людини Тетяні Москалькової невідкладно забезпечити реалізацію прав громадян України та забезпечити надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги, а також привести умови тримання у відповідність до Мінімальних правил поводження з ув'язненими", - написала Денісова.

Крім того, омбудсмен просить відповідної реакції міжнародних партнерів та правозахисних організацій на порушення прав незаконно ув'язнених Російською Федерацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА