19:10 21.10.2020

В Україні працюють 993 опорні школи

2 хв читати
В Україні працюють 993 опорні школи

У Міністерстві освіти і науки України констатують, що на сьогодні у всій країні вже створені та працюють 993 опорні школи та 1 тис. 499 їхніх філій.

"За оперативними даними, на початок жовтня мережа опорних закладів в Україні збільшилась до 993 шкіл (із них 492 створені в ОТГ), зросла також і кількість їхніх філій - до 1 тис. 499 (із них 719 - в ОТГ). Лише протягом останнього місяця створено 18 нових опорних закладів - 7 у Чернівецькій області, 4 у Закарпатській і по одному у Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях", - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що найбільш розгалужена мережа опорних закладів на початок жовтня у Кіровоградській області - 80 опорних шкіл і 196 філій. Загалом 14 опорних шкіл і п'ять філій створено у Закарпатській області, і всі вони з'явилися лише протягом поточного року.

Загалом в опорних закладах та їхніх філіях у всій країні вчиться 449 тис. 512 учнів (зокрема 224 тис. 11 учнів в ОТГ). Найбільше охоплення у Кіровоградській області - майже 36 тис. учнів.

Доступ до навчання в опорних закладах та їхніх філіях мають 4 тис. 276 учнів із особливими освітніми потребами, які разом зі своїми однолітками отримують знання і соціалізуються у звичайному шкільному середовищі.

Кількість інклюзивних класів в опорних школах, як і загалом в Україні, стає дедалі більшою - наразі їх 2 тис. 808. Лідером зі створення інклюзивних класів на базі опорних закладів є також Кіровоградська область.

Для 90 тис. 618 учнів опорних закладів організовано підвезення до шкіл. Загалом в Україні на ці цілі закуплено і використовується 1 тис. 750 шкільних автобусів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА