19:33 21.10.2020

Глава МОЗ Швейцарії вважає ситуацію з COVID-19 у країні однією з найгірших в Європі

1 хв читати

Ситуація з коронавірусом у Швейцарії стрімко погіршується, заявив міністр охорони здоров'я країни Ален Берсе.

"Ще три тижні тому наша ситуація була однією з кращих на європейському континенті. Через три тижні у нас одна з найгірших ситуацій в Європі", - сказав в середу Берсе, чиї слова наводять франкомовні ЗМІ.

"Ситуація погіршується, і погіршується швидко", - додав міністр.

Він повідомив, якщо введені раніше заходи не допоможуть зупинити поширення вірусу, то уряд може посилити обмеження. Наступної середи Кабмін оцінить, наскільки ефективними виявилися заходи.

Його слова прозвучали після того, як за минулу добу в Швейцарії виявили рекордні для країни - 5,5 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Цей показник виявився на 14% вище, ніж днем раніше, коли був також встановлений рекорд із захворюваності.

На минулих вихідних у Швейцарії ввели обов'язкове носіння масок у громадських місцях, зокрема на залізничних станціях, в аеропортах, торгових центрах. Роботодавцям рекомендовано перевести своїх співробітників на дистанційний формат.

За час пандемії в країні зафіксували 91 тис. випадків COVID-19. Понад 2 тис. людей померли внаслідок зараження інфекцією, ще 54 тис. одужали. У країні проведено понад 1,6 млн тестів на коронавірус.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА