19:46 21.10.2020

СК "Гардіан" приєдналася до договору про співпрацю у сфері перестрахування відповідальності за договорами "Зелена картка"

2 хв читати
СК "Гардіан" приєдналася до договору про співпрацю у сфері перестрахування відповідальності за договорами "Зелена картка"

Страхова компанія "Гардіан" (Київ) приєдналася до Договору про співпрацю страховиків у сфері перестрахування відповідальності за договорами міжнародного обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у компанії.

При цьому у компанії зазначили, що дія цього договору від 1 червня 2010 року поширюється на території країн-членів міжнародної системи автострахування "Зелена картка".

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) повідомило СК "Гардіан", що її приєднання до Договору було погоджено страховиками-учасниками системи "Зелена картка", про що свідчить опитування, проведене дирекцією Моторного бюро.

"Зелена картка" - система страхового захисту потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді незалежно від країни їх місця проживання і країни реєстрації транспортного засобу. "Зелена картка" поширюється на територію 47 країн Європи, Азії та Африки.

Згідно з рішенням, ухваленим Генеральною асамблеєю Ради Бюро міжнародної системи автострахування "Зелена картка" в Люксембурзі в травні 2004 року, Україна з 1 січня 2005 року є повним членом цієї системи.

Як повідомлялося, СК "Гардіан" у січні 2020 року підписала договір про співпрацю з Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ) щодо реалізації договорів "Зелена картка", і оплатила внесок у гарантійний фонд МТСБУ у розмірі EUR1 млн.

На сьогодні 10 страховиків-повних членів МТСБУ мають право реалізовувати міжнародні сертифікати "Зелена картка". Це - "НАСК "Оранта", УАСК "АСКА", "Інго", "Княжа VIG", "Українська транспортна страхова компанія", "ПЗУ Україна", СГ "ТАС", "Українська страхова група", СК "Перша", СК "Гардіан".

СК "Гардіан" працює на страховому ринку з 2007 року. Кінцевим бенефіціарним власником 70% акцій компанії є Арунас Шикшта (Литва).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА