19:53 21.10.2020

Податкова міліція Києва припинила виробництво фальсифікованих антисептиків, які закуповували за кошти бюджету

2 хв читати
Податкова міліція Києва припинила виробництво фальсифікованих антисептиків, які закуповували за кошти бюджету

Податкова міліція Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві спільно зі столичним ГУ Національної поліції викрила посадових осіб одного з підприємств, які поставляли неякісні дезінфіковані кошти.

"Було встановлено, що в розпал епідемії COVID-19 вони перемогли в конкурсних торгах, що проводились Департаментом соціальної політики Київської міської державної адміністрації на загальну суму понад 19 мільйонів гривень. І, починаючи з травня 2020 року, здійснювали реалізацію неякісних, виготовлених із сировини невідомого походження, засобів дезінфекції для обробки рук та поверхонь (антисептиків), до того ж за значно завищеними цінами", - повідомляє прес-служба ДФС Києва.

Під час санкціонованих обшуків було вилучено фінансово-господарську документацію, яка свідчить про факти розкрадання бюджетних коштів. Крім того, у виробничому приміщенні в одному з населених пунктів неподалік від Києва було зупинено нелегальне виробництво фальсифікованих дезінфекційних засобів, та вилучено майже 1,2 тис. літрів "готової продукції". Крім того, вилучено 1,2 тонни технічного спирту невідомої якості і походження, з якого виготовлялися так звані "антисептики". Було вилучено також обладнання, за допомогою якого "товар" фасували у роздрібну тару.

У рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Зразки вилученої продукції будуть направлені на експертизу з метою визначення ступеня шкоди, яку може бути заподіяно здоров'ю людей внаслідок її використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА