20:27 21.10.2020

Біля будівлі суду, що продовжив запобіжний захід обвинуваченим у вбивстві Шеремета, відбулися зіткнення

2 хв читати
Біля будівлі суду, що продовжив запобіжний захід обвинуваченим у вбивстві Шеремета, відбулися зіткнення

У Києві група активістів заблокувала виїзд службового транспорту з території Шевченківського районного суду, в якому відбулося засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомляє прес-служба поліції столиці.

"Правоохоронці проводять із громадянами роз'яснювальну роботу, щоб відновити правопорядок та забезпечити безперешкодний проїзд службового автотранспорту", - зазначається в повідомленні.

Зібрані дані за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відділ дізнання Шевченківського управління поліції відкрив кримінальну справу за ч. 1 ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця) Кримінального кодексу України.

Ще під час оголошення рішення в залі суду люди, які прийшли підтримати обвинувачених висловили крайнє невдоволення рішенням суду: кричали "ганьба", використовували нецензурну лексику на адресу прокурорів і суду.

Виходячи з відео, що транслюється низкою ЗМІ після закінчення судового засідання, під судом сталася сутичка між правоохоронцями та людьми, які прийшли підтримати обвинувачених. Останні вишикувалися шеренгою, щоб не допустити виїзду Андрія Антоненка з суду в СІЗО, чинилися перешкоди виїзду автозака. Поліцейські відтісняли їх, забезпечуючи виїзд автомобіля, в якому перебував Антоненко. Під час зіткнення використовувалися димові шашки. Також на відео помітно, що поліцейські затримали мінімум одну людину, ще одну забрала швидка допомога.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва була підірвана машина керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Підозру у вбивстві Шеремета висунуто трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру і дитячому судинному кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту і ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство щодо підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення, згідно з яким розгляд по суті справи за обвинуваченням Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета проводитиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладені особисті зобов'язання, а Антоненко утримується під вартою. Жоден із обвинувачених свою провину в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

У середу, 21 жовтня, суд продовжив запобіжний захід обвинуваченим у вбивстві Шеремета: утримання під вартою для Андрія Антоненка, цілодобовий домашній арешт для Юлії Кузьменко та особисті зобов'язання для Яни Дугарь.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА