20:53 21.10.2020

СБУ припинила діяльність чиновників ДАБІ, які незаконно видавали дозволи на початок будівництва та сертифікати готовності введення об'єктів в експлуатацію

1 хв читати
СБУ припинила діяльність чиновників ДАБІ, які незаконно видавали дозволи на початок будівництва та сертифікати готовності введення об'єктів в експлуатацію

Служба безпеки України (СБУ) викрила посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на масштабній незаконній видачі будівельним компаніям дозвільних документів і сертифікатів готовності введення об'єктів в експлуатацію.

"Для проведення оборудки фігуранти використовували підконтрольні "консалтингові" комерційні структури. Вони виступали посередниками між будівельними комерційними структурами та посадовцями ДАБІ під час їхніх "переговорів" щодо отримання дозвільних документів і сертифікатів готовності введення об’єкта в експлуатацію. Роль комерційних структур полягала у наданні "позитивного" рішення щодо видачі документації", - повідомляє прес-служба СБУ.

Було встановлено, що до організованої групи входили колишні і чинні чиновники ДАБІ та посадові особи інших органів державної влади.

Співробітники СБУ задокументували, що чиновники ДАБІ із порушенням чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил видавали дозволи на початок будівельних робіт, сертифікати готовності введення об'єкта в експлуатацію. За висновком профільних експертів, протиправні дії чиновників становили потенційну загрозу для життя та здоров'я населення.

У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 50 обшуків за адресами адміністративних приміщень державних установ, в офісах підконтрольних комерційних структур, місцях проживання фігурантів та в транспортних засобах. Вилучену документацію буде додано до доказової бази.

Тривають слідчі дії за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА