09:26 22.10.2020

Голова Нацполіції: Нинішні місцеві вибори в Україні загалом проблемні, брудна гра триває у великих містах і ОТГ

2 хв читати
Голова Нацполіції: Нинішні місцеві вибори в Україні загалом проблемні, брудна гра триває у великих містах і ОТГ

Нинішня виборча кампанія в Україні відрізняється великою кількістю маніпуляцій і правопорушень, поліція готова забезпечити правопорядок на місцевих виборах, залишаючись поза політикою, заявив голова Національної поліції Ігор Клименко.

"Всі читають новини, бачать повідомлення поліції і розуміють, що ці вибори в принципі проблемні. Правопорушень, маніпуляцій і спекуляцій дуже багато. Потрібно розуміти, що найбрудніша гра триває у великих містах і об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) - там, де сфери впливу сильні, там і потужніше кандидати борються за голоси виборців. Не завжди чесним шляхом, але поліція насторожі - припиняємо і документуємо одразу такі моменти", - сказав Клименко в ексклюзивному бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами голови Нацполіції, поліцейські вже зафіксували понад 6,5 тис. заяв щодо правопорушень, пов'язаних із виборчим процесом. "Складено майже 1,5 тис. адміністративних протоколів, а слідчі відкрили 508 кримінальних проваджень", - зазначив Клименко.

Він додав, що для нинішньої виборчої кампанії найтиповішими порушеннями є підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, масова зміна місця проживання.

Голова Нацполіції запевнив, що поліцейські працюватимуть лише в рамках своїх повноважень. "Жодного втручання у процес голосування та підрахунку голосів. Лише забезпечення охорони громадської безпеки та збереження виборчої документації", - сказав він.

Клименко також повідомив, що понад 1500 територіальних виборчих комісій (ТВК) вже взяті під охорону поліції. "На виборах ми задіємо практично весь особовий склад. Плюс будуть додані сили - курсанти вищих навчальних закладів системи МВС. Це величезний пласт роботи: понад 30 тисяч ТВК і ДВК будуть під охороною поліції", - наголосив він.

За словами голови Нацполіції, будуть створені спеціальні групи вибухотехніків і кінологів, оскільки не виключені повідомлення про мінування дільниць у день голосування 25 жовтня.

Повний текст інтерв'ю розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА