13:34 22.10.2020

Правоохоронці повідомили про підозру в розтраті майна колишньому заступнику голови правління "Банк "Фінанси та Кредит"

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру в розтраті майна колишньому заступнику голови правління "Банк "Фінанси та Кредит"

Прокурори Офісу генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в розтраті майна в особливо великих розмірах колишньому заступнику голови правління АТ "Банк "Фінанси та Кредит".

"За даними слідства, колишній заступник голови правління причетний до розтрати грошових коштів банку. Встановлено, що офшорна компанія, яка була пов’язана із бенефіціарним власником банку, у період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках. Згодом між українським банком та іноземними банками було укладено договори застави на суму понад 113 млн доларів США. Цими договорами український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, розміщеними на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

У 2015 році через невиконання зобов'язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків українського банку майже 113 млн доларів, що тоді було еквівалентно 2,5 млрд грн.

Такі дії вплинули на ліквідність банку, що, врешті-решт, позначилося на його платоспроможності та сприяло початок процедури ліквідації фінустанови.

Підозрюваному інкримінують ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА