19:11 22.10.2020

ЄС ввів антиросійські санкції за кібератаки на Бундестаг і ОЗХЗ, зокрема, проти начальника ГРУ

2 хв читати
ЄС ввів антиросійські санкції за кібератаки на Бундестаг і ОЗХЗ, зокрема, проти начальника ГРУ

Рада ЄС ввела санкції проти двох фізичних осіб та спеціального центру ГРУ за кібератаки на німецький Бундестаг і Організацію з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), постанова опублікована в четвер в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

Під санкції підпали Дмитро Бадин з 85-го Головного центру спеціальних операцій Головного управління Генерального штабу ЗС РФ і начальник Головного розвідувального управління Генштабу РФ віце-адмірал Ігор Костюков.

Санкції введені також проти 85-го Головного центру спеціальних операцій Головного управління Генштабу Збройних Сил РФ.

Бадин, як повідомляється в додатку до постанови Ради ЄС, "входив до складу групи співробітників російської військової розвідки, яка здійснила кібератаку на Федеральний парламент Німеччини ("Deutsche Bundestag") у квітні і травні 2015 року".

"Ця кібератака була націлена на парламентську інформаційну систему і порушила її роботу на кілька днів. Був викрадений значний обсяг даних, постраждали акаунти електронної пошти декількох парламентаріїв, а також канцлера Ангели Меркель", - наголошується в публікації.

Костюкову як керівнику закидають кібератаки "зі значними наслідками, що містять зовнішню загрозу для союзу або його держав-членів".

У публікації щодо Костюкова також зазначається про кібератаки проти парламенту Німеччини в квітні і травні 2015 року. Крім того, "спроба кібератаки, спрямованої на злом мережі Wi-Fi Організації з заборони хімічної зброї в Нідерландах у квітні 2018 року".

Постанова про санкції набула чинності в день публікації, 22 жовтня.

Індивідуальні санкції мають на увазі заморожування банківських активів і заборону на поїздки до ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА