20:24 22.10.2020

Зеленський: Якщо українська вакцина від COVID-19 спрацює - це буде справжня перемога, оскільки з коронавірусом триватиме боротьба не один рік

2 хв читати
Зеленський: Якщо українська вакцина від COVID-19 спрацює - це буде справжня перемога, оскільки з коронавірусом триватиме боротьба не один рік

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що в Україні десятиліттями ніхто не займався розробкою вакцин, і якщо створювана вакцина від COVID-19 буде дієвою, то це буде справжньою перемогою країни і її вчених.

"Ми не можемо говорити про все, тому що мають відбутися клінічні дослідження, і це правда. Ми не маємо права. Вона (вакцина - ІФ), скажу так, унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна тому, що не така, як інші. і це правда, це ключове в цій вакцині. Що важливо: ми знаємо, у нас є матеріали і інформація, що дослідження проводилися, але не на людях", - сказав він в інтерв'ю чотирьом українським телеканалам, трансльованому в четвер.

Зеленський зазначив, що не може на сьогодні говорити про конкретні терміни, а якщо ефективна вакцина від COVID-19 з'явиться у інших країн, Україна в будь-якому випадку буде її купувати.

"Ми не будемо чекати нашу (вакцину - ІФ). Але потім будемо додавати нашу, оскільки з COVID, всі це визнають, ми будемо боротися з вами не рік. Вакцина буде працювати багато років. Це, напевно, як сьогодні грип", - пояснив він.

Зеленський звернув увагу, що згідно зі статистикою та інформацією від українських вчених, з 60-х, 70-х років 20-го століття в Україні розробкою вакцин ніхто не займався.

"Минуло 50 років, і я вважаю, що це найголовніша перемога, яка є. І якщо ця вакцина ще й спрацює, то я вважаю, що ми зробили чимало", - наголосив він.

Президент також заявив, що готовий випробувати цю вакцину особисто на собі після її готовності: "Так. Ті результати, які показували, - я задоволений. Якщо скажуть - так".

Глава держави зазначив, що на останній зустрічі, присвяченій створенню вакцини, питав у її розробників, чи можна прискорити цей процес, але йому пояснили, що поспіх може призвести до невизнання отриманих результатів.

"Оскільки ми боїмося черги, боїмося, що зможемо "відвоювати" лише кілька мільйонів зарубіжних чужих вакцин, і не на всіх вистачатиме. Є процес, і якщо ми скоротимо цей процес, як мені сказали, результат може бути не визнаний ні в Україні , ні в світі. І це буде проблема", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА