20:33 22.10.2020

ЄС обмежив в'їзд громадян Канади, Грузії та Тунісу через коронавірус

3 хв читати
ЄС обмежив в'їзд громадян Канади, Грузії та Тунісу через коронавірус

Рада ЄС оголосила в четвер про черговий перегляд списку третіх країн, з яких можна приїжджати в Євросоюз під час епідемії коронавірусу.

У списку, як і при попередньому перегляді, залишаються Австралія, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Уругвай, Південна Корея, Японія, а також Китай (за умови взаємності зняття обмежень).

"Обмеження на поїздки також повинні бути поступово скасовані для особливих адміністративних районів Китаю Гонконгу і Макао за умови підтвердження взаємності", - повідомляється в комюніке Ради ЄС.

Зі списку через погіршення епідеміологічної обстановки в цих країнах виключені Грузія, Канада, Туніс. Разом із тим до переліку увійшов Сінгапур.

Цей список не є юридично зобов'язуючим. Він може оновлюватися Радою ЄС у залежності від обставин після консультацій з Європейською комісією та відповідними установами та службами ЄС у результаті загальної оцінки, заснованої на узгоджених умовах, пояснюють у Брюсселі.

Обмеження на поїздки можуть бути повністю або частково зняті або знову введені для конкретної третьої країни, вже внесеної до списку, відповідно до змін в оцінці епідеміологічної ситуації.

Даний рекомендаційний список, зазначається в публікації, діє з 22 жовтня.

Критерії визначення третіх країн, для яких можна знімати чинні обмеження на поїздки, містять, зокрема, "епідеміологічну ситуацію і заходи стримування, зокрема, фізичне дистанціювання, а також економічні та соціальні оцінки", зазначалося в рекомендації, опублікованій в Брюсселі.

Щодо епідеміологічної ситуації, країни, що належать до переліку третіх країн повинні, зокрема, відповідати наступним вимогам:

- кількість нових випадків зараження COVID-19 за останні 14 днів на 100 тис. жителів має бути близькою до середнього показника ЄС або нижче за нього (за даними на 15 червня 2020 року);

- повинен спостерігатися стабільний або регресний тренд нових випадків за цей період у порівнянні з попередніми 14 днями;

- загальна реакція на COVID-19 повинна передбачати, зокрема, такі аспекти, як тестування, спостереження, відстеження контактів, ізоляція, лікування і звітність, а також достовірність інформації і, в разі необхідності, загальний середній бал за International Health Regulations (IHR).

"Взаємність (дозволу на поїздки - ІФ) також повинна прийматися до уваги регулярно і в кожному конкретному випадку", - зазначається в прийнятій рекомендації.

Крім того, Рада ЄС вирішила, що в тих країнах, де продовжують діяти обмеження на поїздки, такі категорії людей повинні бути звільнені від цих обмежень: громадяни ЄС і члени їх родин, довгострокові резиденти в ЄС і члени їх родин; мандрівники, що виконують важливу функцію або мають серйозну необхідність для поїздки.

Відповідно до рекомендації ЄС жителі Андорри, Ватикану, Монако, Сан-Марино розглядаються як резиденти ЄС.

Рекомендація поширюється на країни, асоційовані з Шенгенським простором, - Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

В останні тижні багато країн ЄС зіткнулися з серйозним загостренням поширення коронавірусної інфекції, показники захворюваності часто перевищують цифри березня і квітня, коли пандемія виходила на пік. Держави-члени знову вводять жорсткі обмежувальні заходи для захисту населення від COVID-19 аж до повторної загальної ізоляції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА