20:53 22.10.2020

Поліція викрила в Києві схему організації підкупу виборців, громадянам пропонували 1 тис. грн винагороди

1 хв читати
Поліція викрила в Києві схему організації підкупу виборців, громадянам пропонували 1 тис. грн винагороди

У Києві правоохоронці викрили схему організації підкупу виборців, за голосування за певного кандидата в депутати громадянам пропонували 1 тис. грн винагороди, повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Поліцейські встановили, що до організації "сітки" підкупу виборців причетні кандидат у депутати від однієї з політичних сил і його помічник. За голос вони пропонували 1 000 грн: 500 грн - до виборів і стільки ж після надання підтвердження про голосування за конкретного кандидата", - йдеться в повідомленні.

Так, у четвер правоохоронці викрили осіб під час одержання коштів для подальшого підкупу виборців. У зловмисників вилучили список із зазначенням громадян, які мають намір продати свої голоси за конкретного кандидата.

Наразі вирішується питання про затримання зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України.

За правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА