07:23 23.10.2020

Україна і Латвія поглиблюють перспективи співпраці в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

1 хв читати
Україна і Латвія поглиблюють перспективи співпраці в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії

Україна і Латвія поглиблюють перспективи співпраці в сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, повідомляє прес-служба міністерства енергетики України.

Про це йшлося на засіданні української частини Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, участь в якій взяв заступник міністра з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков.

"Дотримання Європейського Зеленого курсу є вкрай важливим для всіх нас. Заходи, що вживаються Україною для його досягнення створюють необхідні підстави для поглиблення двостороннього співробітництва з Латвією у сфері енергоефективності та електроенергетики, біоенергетики, відновлюваних джерел енергії, зокрема виробництва зеленого водню шляхом електролізу", - розповів Демченков.

У Міненерго зазначають, що вже сьогодні ЄС виділяє Україну одним із пріоритетних партнерів у реалізації Європейської водневої стратегії завдяки наявній інфраструктурі для транспортування.

З огляду на це Ярослав Демченков наголосив, що українська сторона хотіла б у рамках комісії розпочати діалог з латвійськими колегами про співпрацю в сфері видобутку і використання зеленого водню, зокрема в транспортній сфері та промисловості.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія блокує пропозицію США в ООН щодо ядерної зброї в космосі

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА