10:44 10.10.2020

Представники українського IT-ринку обговорили перспективи розвитку із учасницями STEM is FEM

2 хв читати
Представники українського IT-ринку обговорили перспективи розвитку із учасницями STEM is FEM

Напередодні Дня дівчат в Україні, Дитячий фонд ООН в Україні (ЮНІСЕФ) разом з  партнерами STEM is FEM та ООН Жінки в Україні зібрали разом в інноваційному парку UNIT.City молодь та експертів на зустріч-розмову «Дівчата в ІТ: як дівчатам стати лідерками ІТ індустрії?», щоб почути ідеї та запитання самих дівчат щодо розвитку в професії. Про це пише сайт STEM is FEM.

На сьогодні в українській ІТ індустрії 24% ІТ-спеціалісток і їхня частка стабільно зростає на 16% в рік. Самі учасниці дискусії доводять, що вік чи стать – це не обмеження, адже вони вже успішно розвивають власні інноваційні та соціальні проєкти у своїх громадах, в тому числі і на Сході України.

Представництво Дитячого фонду ООН в Україні підтримує рівні можливості серед дітей та молоді.

“Гендерна рівність -  не лише про права жінок. Рівність дає кожній дівчинці та хлопчику, чоловіку та жінці можливість реалізувати свій потенціал. Зменшуючи нерівності, ми зміцнюємо економіку та будуємо світ, де виграє кожен, незалежно віку чи статі,”  – зауважила Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

До розмови приєднались топ-експерти ІТ-індустрії як чоловіки, так і жінки, які керують одними з найуспішніших ІТ компаній в Україні та за кордоном та просувають принципи гендерної рівності  у своїх компаніях та в індустрії в цілому.

«Для роботодавця не має грати значення, кого прийняти на роботу: чоловіка чи жінку. Має значення спосіб мислення, підхід та креатив. Будьте креативними! – говорить IT-бізнесмен та інвестор компанії Reface Сергій Токарєв, – У моїх компаніях близько 30% співробітників – дівчата. Наша ціль – збільшити частку до 40%».

А співзасновник Petcube Андрій Клен закликав дівчат не проходити повз випадків дискримінації та сексизму як на роботі, так і в житті:

«Якщо ви бачите, що хтось до когось ставиться по-сексистськи, дискримінує здібності чи особисто,  треба не боятись вказувати на це, говорити, що так робити не можна. Якщо всі так робитимуть, з часом система запрацює краще».

Учасниці з молодіжних програм, які долучились до заходу онлайн та наживо, спільно з експертами розмірковували, як подолати стереотипи у виборі професії, як пробити “скляну стелю”, що обмежує кар'єрне просування жінок та з чого починати, якщо знаєш, що технології та ІТ - це твоє. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА