13:05 23.10.2020

ВАКС заявляє про тиск на суддів у рамках справи про розкрадання 98 млн грн під час закупівлі пального "Укрзалізницею"

2 хв читати
ВАКС заявляє про тиск на суддів у рамках справи про розкрадання 98 млн грн під час закупівлі пального "Укрзалізницею"

Вищий антикорупційний суд заявляє про втручання в діяльність суддів у справі про розкрадання майже 98 млн грн у результаті закупівлі пального для "Укрзалізниці" за завищеними цінами.

"Один з обвинувачених та його захисники здійснили спробу незаконного впливу на колегію суддів Вищого антикорупційного суду з метою завадити кримінальному провадженню шляхом усунення колегії суддів від розгляду справи", - йдеться в повідомленні на сайті ВАКС у п'ятницю.

Згідно з повідомленням суду, обвинувачений та його адвокати ще до ухвалення рішення по суті подали генеральному прокурору заяву щодо внесення до Єдиного реєстру досудових рішень відомостей про нібито ухвалення суддями завідомо неправосудної ухвали. Разом з цим вони заявили суддям відвід.

"З метою схилити нас до постановлення ухвали про задоволення заяви захисника Іваненка Т. М. про відвід колегії суддів захисник Федур А. А. погрожував допитом нас як свідків у кримінальному провадженні №4202000000001349 та про кваліфікацію наших дій у цьому ж кримінальному провадженні за іншими статтями КК України", - наведено позицію суддів у заяві, оприлюдненій ВАКС.

У свою чергу колегія суддів ВАКС звернулася до голови Вищої ради правосуддя та генерального прокурора з повідомленням про втручання в діяльність суддів зі здійснення правосуддя та з проханням вжити відповідних заходів реагування.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура у вересні 2019 року за матеріалами досудового розслідування НАБУ затвердила і направила до Вищого антикорупційного суду України обвинувальний акт стосовно шести осіб у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами ПАТ "Укрзалізниця" під час пального у 2016-2017 рр.

Досудове розслідування встановило, що протягом 2016-2017 рр. працівники філії "Центр транспортного сервісу "Ліски" ПАТ "Укрзалізниця", зловживаючи службовим становищем, заволоділи коштами ПАТ "Укрзалізниця" в сумі 98,2 млн грн шляхом документального оформлення безтоварних операцій із придбання мазуту флотського та дизельного пального у ТОВ "Скела Терциум".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА