19:54 23.10.2020

В Одесі семеро обвинувачених пронесли до зали суду леза та порізали себе у відповідь на продовження арешту

2 хв читати
В Одесі семеро обвинувачених пронесли до зали суду леза та порізали себе у відповідь на продовження арешту

У Малиновському районному суді Одеси семеро обвинувачених у справі про бунт у виправній колонії після оголошення рішення про продовження арешту порізали себе таємно пронесеними лезами.

"Сьогодні, 23 жовтня 2020 року, семи обвинуваченим продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Після оголошення рішення суду про продовження запобіжного заходу, обвинувачені власноруч завдали собі тілесних ушкоджень на різні ділянки тіла (акт аутоагресії)", - повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що наряд швидкої медичної допомоги надав необхідну допомогу всім обвинуваченим.

Як повідомляє hromadske з посиланням на керівника прес-служби Південного ОТО Нацгвардії Михайла Кондиру, обвинувачені пронесли до зали суду леза під медичними масками, які їх зобов'язали носити в зв'язку з карантинними обмеженнями. Один із них сховав половинку леза в ніздрі.

Прес-секретар Малиновського районного суду Орина Лебедюк уточнила, що обвинувачені завдавали собі пошкоджень на різні ділянки тіла, зокрема і на руки.

Суд вжив заходів щодо посилення контролю огляду обвинувачених під час конвоювання до зали судового засідання. Наступне засідання у справі відбудеться 3 листопада.

Як повідомлялося, в Південній виправній колонії №51 (Одеса) під час заворушень 27 травня 2019 року постраждали, за попередніми даними, четверо співробітників колонії, їм надали медичну допомогу, загиблих немає. Провокаторів бунту було ізольовано.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ст. 392 (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань) Кримінального кодексу України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на дані свого представника в південних областях Олександра Остапенка повідомила, що з колонії вивезли п'ятьох порушників режиму, а захоплених у заручники медпрацівників та охоронців звільнили.

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило досудове розслідування за фактом бунту в Одеській колонії. У діях співробітників колонії та інших працівників правоохоронних органів слідчі ДБР вбачають ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

31 травня на засіданні комісії з оптимізації слідчих ізоляторів було ухвалено рішення законсервувати Південну виправну колонію №51.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА