20:11 23.10.2020

Третина території ЄС стане природоохоронною зоною

2 хв читати
Третина території ЄС стане природоохоронною зоною

Європейський союз виділить третину своєї території і третину морської акваторії для створення мережі охоронюваних екологічних просторів і включить боротьбу з втратою біорізноманіття до свого законодавства.

"З руйнуванням природи зростає ризик хвороб і пандемій. Збереження біорізноманіття та глобальна охорона природи - ключ до запобігання нових інфекційних захворювань", - заявила міністр довкілля, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини Свенья Шульце, коментуючи прийняті в п'ятницю Радою ЄС висновки про союзну стратегію зі збереження біорізноманіття до 2030 року.

Як чинний голова Ради ЄС з питань довкілля вона рада одностайним рішенням усіх країн союзу активізувати боротьбу з втратою біорізноманіття.

Рада ЄС закликала Єврокомісію включити цілі в сфері біорізноманіття до майбутнього союзного законодавства.

Він привітав мету створення "узгодженої мережі добре керованих і охоронюваних просторів і захисту не менше 30% площі суші і 30% морської акваторії ЄС".

"Держави-члени глибоко стурбовані глобальними темпами втрати біорізноманіття та визнають необхідність активізувати зусилля, усуваючи прямі і непрямі фактори, що впливають на біорізноманіття і втрату природи, такі як надмірна експлуатація природних ресурсів, зміна клімату, забруднення, інвазивні чужорідні види і ставлення до використання суші і моря, - йдеться в прийнятому документі. - Рада наголошує, що захист, підтримка і відновлення біорізноманіття та здорових, добре функціонуючих екосистем сприятиме підвищенню нашої стійкості, запобіганню виникнення і поширення нових хвороб".

Документ служить політичним орієнтиром у реалізації стратегії ЄС. Рада підтверджує рішучість ЄС подавати приклад у боротьбі з глобальною кризою біорізноманіття та в розробці нової потужної структури ООН з біорізноманіття на Конференції в 2021 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА