20:29 23.10.2020

Суд призупинив рішення про позбавлення ліцензії на мовлення "Прямий FM"

2 хв читати
Суд призупинив рішення про позбавлення ліцензії на мовлення "Прямий FM"

Шостий апеляційний адміністративний суд на засіданні 22 жовтня розглянув апеляційну скаргу і призупинив рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензії "Прямий FM" до моменту набуття чинності рішенням суду у цій справі, повідомляє телеканал "Прямий".

"Дані заходи забезпечення убезпечать ТОВ "Телеканал "Прямий" від негативних наслідків позбавлення відповідної ліцензії (навіть тимчасового), а отже і від відсутності мовлення на відповідних частотах та дозволять унеможливити виконання оскаржуваного рішення до моменту розгляду судового спору, а також унеможливлять виникнення подальших судових спорів та мінімізують можливі негативні наслідки для сторін спору після вирішення даної справи по суті", - зазначають на телеканалі.

Водночас є ризик того, що Нацрада телерадіомовлення проведе конкурс на мовлення з використанням частот, які раніше використовував ТОВ "Телеканал "Прямий".

"Задоволення клопотання про забезпечення адміністративного позову не є вирішенням спору по суті, а є лише обмеженим у часі заходом уникнення негативних наслідків для радіостанції "Прямий FM" та її слухачів, що можуть бути спричинені явно неправомірною поведінкою Національної ради, а також є механізмом гарантування належного виконання рішення суду у даній справі у разі задоволення позову, оскільки існує обґрунтований ризик, пов’язаний з можливістю проведення Національною радою конкурсу на частоти радіостанції "Прямий FM", - вважають на телеканалі.

У разі задоволення позову радіостанція буде змушена подавати позов про скасування результатів конкурсу, що потребує значних зусиль, часу і витрат.

Отже, невжиття заходів забезпечення у даній справі з високим рівнем достовірності призведе до нових судових спорів та зробить цей процес не ефективним і безрезультатним.

Як повідомлялося, 3 вересня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання ліцензії "Прямий FM" у шести містах України.

Представники "Прямого" звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про скасування відповідного рішення Нацради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА