10:56 24.10.2020

В Україні викрито ОЗУ, до якого входили правоохоронці: проведено 45 обшуків у чотирьох містах, двом організаторам повідомлено про підозру

2 хв читати
В Україні викрито ОЗУ, до якого входили правоохоронці: проведено 45 обшуків у чотирьох містах, двом організаторам повідомлено про підозру

В Україні припинено функціонування організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на проведенні незаконної оперативно-розшукової діяльності, збуті зброї, рейдерських захопленнях та вимаганнях, виготовленні та збуті наркотичних речовин, повідомив Офіс генпрокурора в суботу.

"За даними слідства, колишні та діючі співробітники правоохоронних органів, колишні бійці добровольчих батальйонів, представники кримінального середовища та працівники охоронних компаній, які входили до складу угруповання, займалися незаконною детективною діяльністю. Діючі правоохоронці отримували санкції на прослуховування, а їхні спільники збували отриману інформацію. Крім цього, члени угруповання займалися продажем спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації та трафіку з’єднань абонентів мобільного зв’язку", – наголошується в повідомленні.

Також члени ОЗУ, в якій були чітко розподілені ролі, збували вогнепальну зброю та вибухові речовини з ООС, брали участь в рейдерських захопленнях, виготовляли та збували наркотичні речовини, займалися вимаганням коштів у підприємців та незаконним заволодінням майном.

Правоохоронцями проведено 45 одночасних обшуків в містах Києві, Харкові, Житомирі та Хмельницькому за місцями функціонування так званих охоронно-детективних компаній, місцями проживання організаторів та членів угруповання та місцями дислокації оперативно-технічних підрозділів одного з правоохоронних органів. "Вилучено спеціальні технічні засоби, в тому числі засоби анонімного зв’язку, комп’ютерну техніку та носії інформації, що використовувалися для отримання та передачі конфіденційної інформації та ведення незаконної оперативно-розшукової діяльності, а також боєприпаси і наркотичні речовини", – зазначено в повідомленні.

Наразі двом організаторам повідомлено про підозру за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконного придбання, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації та несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст.263, ст. 359 та ст.361 КК України), а двом активним учасникам за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.263 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

У свою чергу прес-центр СБУ повідомив, що до бандформування входили колишні та нинішні правоохоронці.

"Співробітники СБУ викрили майже 100 учасників злочинного угруповання. Крім правоохоронців до нього входили представники кримінального середовища та охоронних фірм", – інформує прес-центр.

За їхніми даними, учасники ОЗУ готували провокації напередодні проведення місцевих виборів у Донецькій області.

"Зловмисники діяли під прикриттям так званої "охоронно-детективної компанії", – зазначили в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА