12:07 25.10.2020

На багатьох виборчих дільницях у Києві ніхто не проводить ініційоване Зеленським опитування, на інших волонтери працюють без столів

2 хв читати
На багатьох виборчих дільницях у Києві ніхто не проводить ініційоване Зеленським опитування, на інших волонтери працюють без столів

Багато виборців, які прийшли на виборчі дільниці в Києві та Київській області, щоб віддати свої голоси на місцевих виборах, що проходять в неділю, не зустріли біля дільниць волонтерів, які проводять ініційоване президентом України Володимиром Зеленським всенародне опитування.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", ні на його виборчій дільниці, ні на п'яти інших дільницях у Дніпровському районі через 15-30 хвилин після їх відкриття волонтерів не було.

Також волонтери не були помічені на одній з дільниць у Дарницькому районі Києва незабаром після відкриття і в м. Боярка Київської області через три години після початку роботи дільниці.

На одній з дільниць у Деснянському районі столиці волонтер прийшов приблизно через 10 хвилин після початку голосування і розташувався біля входу в школу, де розміщена дільниця. У волонтера в розпорядженні лише маленька картонна скринька, ручка та пачка опитувальників, столу немає. Люди, що беруть участь в опитуванні, ставлять позначки в опитувальниках, поклавши їх просто на скриньку. При цьому більшість виборців, що приходять на дільниці, ігнорують опитування.

Аналогічну ситуацію зафіксовано на двох дільницях у Солом'янському районі Києва: волонтери, одна або дві молоді людини, одягнені у білі жилети з написами "5 питань від президента", стояли на вулиці біля виходів з виборчих дільниць з опитувальниками та картонними скриньками, до виборців не зверталися.

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що не брав участі в президентському опитуванні, оскільки біля виборчої дільниці, де він голосував, волонтери не працювали.

Зеленський взяв участь в опитуванні. На відео, зафіксованому камерами низки українських телеканалів, видно, що він заповнював опитувальник, поклавши його на картонну скриньку.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи треба запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради із 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Зеленський підтвердив, що результати опитування не матимуть юридичних наслідків, а сам він планує використовувати його дані для своїх майбутніх пропозицій депутатам. Він також повідомив, що на проведення загальнонаціонального опитування 25 жовтня не виділятимуть коштів з державного бюджету.

Як і заплановано, опитування проводять волонтери, з якими укладаються цивільно-правові угоди підряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА