12:28 25.10.2020

Поліція затримала 130 жителів Житомирської області, які прибули до Києва для проплаченого голосування - Шкіряк

2 хв читати

Співробітники Святошинського РУ поліції Києва виявили два автобуси, на яких для голосування до столиці прибули понад 130 жителів Житомирської області, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

"За попередньою інформацією, ще два місяці тому вони надали свої паспорти особі (її встановили) і отримали завдаток у 200 грн для незаконної участі у виборах у столиці за певного кандидата. Після голосування їм було обіцяно ще по 800 грн. Тобто, 1000 грн за вчинення неправомірних дій", - написав він у соцмережі Facebook.

Усі пасажири автобусів доставлені до Святошинського РУ для опитування слідчими. Встановлюються всі обставини, після чого буде дано відповідну юридично-правову оцінку.

У свою чергу прес-служба поліції Києва повідомила, що для встановлення анкетних даних і мети організованої поїздки до столиці були опитані 132 людини. Під час першочергових слідчих дій правоохоронці вже встановили особу підозрюваного в організації цієї поїздки для громадян з Житомирської області в місто Київ.

Зібрані дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на термін до 3 років або позбавлення волі на термін від 2 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 5 років.

У рамках досудового розслідування встановлюються всі обставини цієї події.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА