16:35 25.10.2020

Поліція перевіряє ще один факт "каруселей", вісім повідомлень про мінування не підтвердилися - Клименко

2 хв читати

Станом на 15:00 неділі зареєстровано майже 2,5 тисячі повідомлень про правопорушення, пов'язані з виборчим процесом, відкрито 28 кримінальних проваджень, перевіряють іще один факт незаконного підвезення виборців на дільницю.

"Наразі зареєстровано 2 тис. 401 заяву та повідомлення від громадян, які пов'язані з виборчим процесом, найбільше - в Києві, Київській і Дніпропетровській областях", - сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу в неділю в Києві.

За його словами, з 8:00 неділі складено 63 протоколи про вчинення адмінпорушень. 41 протокол складено у зв'язку з пошкодженням виборчого бюлетеня, також зафіксовано факти виносу бюлетенів. "Багато фактів, коли розривали і викидали бюлетені", - сказав він, додавши, що в низці випадків виборці пошкоджували виборчі урни.

Голова Нацполіції розповів, що нині 28 фактів правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, насамперед ідеться про перешкоджання здійсненню виборчого права.

Що стосується фактів незаконного підвезення виборців - так званих каруселей, то, як розповів Клименко, зафіксовано ще один такий факт. "Наразі ще два двоповерхових автобуси приїхали з Житомирської області з 132 людьми. Ми з'ясовуємо, з якою метою ці громадяни прибули до Києва", - зазначив Клименко.

Голова Нацполіції уточнив, що всі 132 людини, які прибули в ці автобусах, доставлені до райуправління для з'ясування інформації. "Вони сказали, що приїхали на екскурсію. У нас є сумніви", - додав Клименко, зазначивши, що поки що рано говорити про те, що це однозначно правопорушення.

Говорячи про повідомлення щодо нібито мінування, голова Нацполіції повідомив, що таких дзвінків було вісім, жоден із них не підтвердився, виборчого процесу на час перевірки повідомлень не зупиняли.

Крім того, за словами Клименка, мають місце факти видачі кандидатами ручок і блокнотів із партійними логотипами, такі правопорушення також присікає поліція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА