21:46 25.10.2020

Центр щорічно передає більше можливостей і ресурсів на місця, але не дозволить нікому перетворювати міста, села і громади на "персональну вотчину" - Офіс президента

2 хв читати

В Офісі президента України зазначають, що передвиборна кампанія на місцевих виборах відповідала найвищим стандартам демократії і підрахунок голосів також має бути чесним і без затягування.

"Сьогодні відбулося голосування на місцевих виборах майже на всій території нашої країни. Вітаємо їхні результати. Констатуємо, що передвиборна кампанія в цілому, перебіг голосування та загалом процес виборів відповідали найвищим демократичним стандартам, чинному законодавству. Усі політичні сили - учасниці процесу виборів, а також кандидати мали повний спектр можливостей для донесення своєї позиції до виборців", - йдеться в заяві на сайті ОП у неділю.

В Офісі Зеленського зазначили, що окремі порушення, які зафіксували правоохоронці, мають бути розслідувані та отримати судовий вердикт.

"Жодних втручань у виборчий процес з боку органів державної влади та посадових осіб України не було. Це, до речі, безумовний пріоритет для правової та демократичної держави - абсолютно вільне волевиявлення громадян. Не сумніваємося, що підрахунок голосів також буде чесним, професійним, бездоганним та без жодного традиційного штучного затягування. Саме так працюють демократії", - наголошується в повідомленні.

В Офісі президента зазначили, що в результаті успішної реформи децентралізації саме місцевий рівень влади став ключовим у створенні дійсно комфортних та цивілізованих умов життя в містах, областях, районах і громадах.

"Вертикаль центральної влади щорічно збільшує фінансовий потенціал і можливості, які передаються на місця. Від ефективності та доброчесності обраних сільських, селищних, міських голів і депутатів місцевих рад залежатиме якість життя кожного громадянина. Центральна влада готова співпрацювати з усіма представниками горизонталі місцевої влади заради створення та посилення цивілізованих умов життя по всій Україні. Наголошуємо, що збільшення фінансового потенціалу та можливостей для представників місцевої влади не означає, що держава дозволить будь-кому перетворити своє місто, район чи громаду на персональну вотчину. Закон - один для всіх. Відповідальність перед державою та громадою - це аксіома для місцевих органів влади", - заявили в ОП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА