22:06 25.10.2020

Вибори на Донбасі та в Криму обов'язково відбудуться після створення безпечних умов, виведення НЗФ і сил держави-агресора - Офіс президента

1 хв читати

В Офісі президента України наголошують, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму обов'язково відбудуться після створення всіх необхідних умов, виведення всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора.

"Особливо хочемо звернутися до українців на тимчасово окупованій території нашої держави. Ми обов'язково повернемо конституційний порядок до всіх нині непідконтрольних Україні райони Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Демократія й можливість у чесний і законний спосіб обирати собі владу є одним з найбільших досягнень людства", - йдеться в заяві на сайті ОП у неділю.

В Офісі президента зазначили, що на частині території України наразі неможливо провести дійсно демократичні вибори. "Але після повної деокупації, відновлення цілком безпечних умов для життя та політичної роботи, після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора будуть проведені вибори і там, де їх досі неможливо провести згідно з українським законодавством і міжнародними стандартами", - наголосили в ОП.

В Офісі глави держави зазначили, що безпекова ситуація та професійна організація виборчої процедури дала змогу провести місцеві вибори в тих громадах на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей, де їх було можливо цілком безпечно організувати - згідно з висновками відповідних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА