23:41 25.10.2020

"Слуга народу" шукатиме партнерів у місцевих радах серед конструктивних сил, з якими немає жорсткого протистояння, як-от із "Пропозицією" в Дніпрі - Корнієнко

2 хв читати

Партія "Слуга народу" шукатиме партнерів для створення більшості в місцевих радах серед конструктивних сил, з якими немає жорсткого протистояння, як, наприклад, із партією "Пропозиція" в Дніпрі, зазначає голова партії, перший заступник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Закон не передбачає створення обов'язкових коаліцій у місцевих радах. І ми розуміємо, що є питання, за які всі голосуватимуть. За бюджет області точно будуть усі голосувати. Я не уявляю собі депутата облради, який не голосуватиме за бюджет, це ж не Верховна Рада, не політична позиція. Бюджет області трансфертний на 90%, це передача грошей із державного бюджету на місця. Так само в ОТГ я слабо собі уявляю депутатів, які протестуватимуть проти бюджету або чогось такого", - сказав він на брифінгу в штабі партії в неділю.

Корнієнко зазначає, що коаліції на місцях будуть ситуативними, і допускає, що "Слуга народу" може голосувати разом із "Європейською солідарністю" або "Опозиційною платформою - За життя", оскільки це буде "об'єднання заради важливих для громади, для району, для області питань".

"Що стосується таких стабільних коаліцій, що ми домовилися раз і назавжди, і п'ять років перебуваємо в такому стані, то я думаю, що ми шукатимемо партнерів серед конструктивних сил. Насамперед серед місцевих партій, які мають довіру громадян і якусь кількість професіоналів у списках. Там, де у нас немає жорсткого якогось протистояння, як у Дніпрі, де ми, найімовірніше, опонуватимемо партії "Пропозиція". І взагалі в країні у нас, я думаю, збережеться традиція опонувати саме з партією "Пропозиція", з якою ми вже так давно в дискусії", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА