08:26 26.10.2020

На Вінниччині вночі двоє чоловіків напали на членів виборчої комісії й намагалися заволодіти документацією - поліція

2 хв читати
На Вінниччині вночі двоє чоловіків напали на членів виборчої комісії й намагалися заволодіти документацією - поліція

Правоохоронці Вінницької області затримали зловмисників, які вночі вчинили напад на членів дільничної виборчої комісії й намагалися заволодіти виборчою документацією, повідомляє поліція області.

"26 жовтня в Тульчинському районі вночі двоє чоловіків напали на виборчу комісію, яка після підрахунку голосів виходила з приміщення дільниці з виборчою документацією. Після виклику екіпажу поліції та застосування зброї поліцейським, який здійснював охорону і супровід членів комісії, нападників вдалося затримати. Наразі вони дають покази слідчим", - йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, близько 4-ї години ранку у м. Тульчині до членів комісії, які виходили з приміщення будівлі, де розташована виборча дільниця, під'їхав автомобіль "Ауді".

"З машини вибігли двоє чоловіків та почали погрожувати фізичною розправою голові та членам комісії. Зловмисники намагалися відібрати у голови комісії бюлетені та виборчу документацію, звинувачуючи членів комісії у фальсифікації. Під час конфлікту працівник поліції, який здійснював супровід транспортування документації членами дільничної комісії до територіальної виборчої дільниці, застосував табельну зброю і викликав колег. Це викликало обурення у правопорушників, і вони почали погрожувати розправою поліцейському", - повідомили в поліції.

Правоохоронці затримали нападників і доставили у відділ поліції. Ними виявилися 25 і 29-річні жителі с. Нестерварка Тульчинського району. У момент вчинення правопорушення чоловіки перебували в стані алкогольного сп'яніння.

Слідство розпочало кримінальні провадження за ч. 3 ст. 157 КК (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) і ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Підозрюваних затримано в процесуальному порядку. Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА