09:52 26.10.2020

У міськраді Дніпра новачком стане лише "Слуга народу" - екзит-пол

2 хв читати

Основною зміною у 64-місній міськраді Дніпра, згідно з результатами екзит-полу "Савік Шустер Студії", стане входження до неї президентської партії "Слуга народу" з 11 мандатами і вихід партії "Самопоміч", що отримала в 2015 році п’ять місць і зберегла у фракції за п'ять років трьох депутатів.

Створена за участю мера Дніпра Бориса Філатова партія "Пропозиція" отримає майже третину місць у міськраді - 21, як і п'ять років тому партія "УКРОП", яку тоді підтримував Філатов. Хоча на завершення каденції нинішньої міськради кількість депутатів у промерській фракції зросла 27.

Формально в міськраді буде ще одна нова фракція - Блоку Вілкула "Українська перспектива" з чотирма мандатами, проте її варто розглядати як один з осколків переможця виборів 2015 року - "Опозиційного блоку", що отримав тоді 25 мандатів. "Опоблок" п'ять років тому висунув на посаду мера Олександра Вілкула, що поступився Філатову в другому турі.

У нинішній міськраді у фракції "Опоблоку" сім депутатів, але з їхніх колишніх колег сформована ще фракція "За життя" із шістьма місцями. У новій міськраді вона збільшиться до 13 голосів, оскільки "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) на цих міських виборах стала другою.

"Громадська сила" Загіда Краснова, за даними екзит-полу, отримає вісім місць проти семи на виборах п'ять років тому і шести у фракції в нинішній міськраді. Лідер цієї сили ще має шанс поборотися за мерство: екзит-пол виводить його в другий тур із 14,44% проти 44,47% у Філатова.

Екзит-пол також прогнозує, що незмінною за підсумками виборів до міськради Дніпра залишиться кількість мандатів партії "Євросолідарність" - 6.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА