12:10 26.10.2020

Проведення президентського опитування в день виборів може бути оцінено як зловживання адміністративним ресурсом - "ОПОРА"

1 хв читати

З точки зору міжнародних стандартів, проведене у день місцевих виборів в Україні опитування "5 запитань президента" можна трактувати як зловживання адміністративним ресурсом, заявляє голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"За нашими оцінками, все-таки норми законодавства Виборчого кодексу щодо організації опитування "5 запитань президента" не були порушені, але вся підготовка до проведення цього опитування мала форму прихованої передвиборної агітації з боку президента... І також це має форму, з точки зору міжнародних стандартів, зловживання адміністративним ресурсом", - сказала Айвазовська на прес-конференції в понеділок.

Вона наголосила, що президент має визначені функції, повноваження та обов'язки, і має дотримуватися Конституції, а не реалізовувати "певні політтехнологічні прийоми, які, ймовірно, були ефективні з точки зору мобілізації виборців цієї політичної партії ("Слуга народу" - ІФ), але нанесли велику репутаційну шкоду безпосередньо ідеї народовладдя і довіри до соціології як такої".

Айвазовська нагадала, що йдеться, зокрема, про використання слоганів, висловлювань, які є ідентичними тим, які використовувала політична партія "Слуга народу" на зовнішній рекламі, інших агітаційних матеріалах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА