12:10 26.10.2020

На Луганщині хворим на COVID-19 виборцям відмовили в голосуванні - "ОПОРА"

2 хв читати

У Луганській області зафіксовані випадки відмови хворим на COVID-19 виборцям у голосуванні на місцевих виборах, повідомляє Громадянська мережа "ОПОРА".

"Спостерігачам "ОПОРИ" надійшла інформація від жителя міста Сватового Луганської області, хворого на коронавірусну інфекцію, про те, що виборча комісія відмовила йому у включенні до списку виборців, що голосують за місцем перебування", - йдеться в повідомленні на сайті "ОПОРИ".

Згідно з інформацією, члени виборчої дільниці №440564 на своєму засіданні відмовили громадянину у включенні до списку виборців, що голосують за місцем перебування. Причиною назвали нестачу засобів індивідуального захисту для членів комісії, які мають відвідувати таких хворих.

Крім того, ще один подібний випадок зафіксував спостерігач у Старобільську. Міська ТВК відмовила виборцеві з коронавірусом "у зв'язку з фінансовою неспроможністю забезпечити ДВК засобами індивідуального захисту (костюмами, захисними окулярами та іншими засобами індивідуального захисту)". Серед інших причин відмови зазначена постанова Кабміну про введення жорсткого карантину, який продовжено до 31 грудня 2020 року, у зв'язку з чим встановлюються тимчасові обмеження прав фізичних осіб і додаткові обов'язки, які покладаються на них. Також зазначено, що із заявою не отримано "повний комплект документів для голосування за місцем реєстрації, згідно із законодавством України у рамках виборчого процесу та запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19".

"ОПОРА" вважає таку практику відмови виборцям у наданні можливості проголосувати за місцем перебування неправильною і такою, що свідчить про порушення права виборця на участь у виборах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська назвала негативним аспектом минулих виборів неможливість участі в місцевих виборів для багатьох жителів Луганської та Донецької областей. "Ми відзначаємо, що негативним аспектом цього виборчого процесу є порушення конституційних прав громадян у Донецькій і Луганській областях, у тих 18 громадах, де не змогли взяти участь загалом у виборчому процесі близько півмільйона громадян із виборчим правом", - сказала вона на прес-конференції в понеділок.

"Насамперед ми говоримо про такі великі населені пункти, як Сєвєродонецьк і Лисичанськ у Луганській області", - зазначила Айвазовська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА