16:14 26.10.2020

Ляшко звернувся до правоохоронців із вимогою розслідувати можливий підкуп виборців на окрузі 208

2 хв читати
Ляшко звернувся до правоохоронців із вимогою розслідувати можливий підкуп виборців на окрузі 208

Лідер партії "Радикальна партія Олега Ляшка" Олег Ляшко звернувся до Національної поліції України і до генерального прокурора з вимогою розслідувати можливу фальсифікацію результатів голосування в одномандатному виборчому окрузі (ОВО) №208 (Чернігівська обл.).

"Кандидат від влади перемагає на дільницях з аномально високою явкою, що свідчить про масову скупку голосів на його користь. Я звернувся із заявою до Нацполіції і Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальне провадження за підкуп виборців та фальсифікацію виборів", - написав Ляшко в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, в понеділок уранці кандидат на проміжних виборах народного депутата в ОВО №208 Анатолій Гунько ("Слуга народу") повідомив, що згідно з проведеним його штабом підрахунком голосів він переміг на виборах в окрузі №208 25 жовтня з різницею 1 442 голоси.

У свою чергу Ляшко заявив, що не визнає результату "цих куплених виборів" і заявив про масштабний підкуп виборців в окрузі.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, коментуючи ситуацію, що склалася, заявив, що "висока явка у цьому окрузі справді мала місце і справді є привід задуматися, чому вона була", і порадив Ляшку підготувати документи для перевірки всіх фактів можливих правопорушень у день голосування та встановлення причин високої явки.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, у свою чергу, закликав опонентів Гунька "не затягувати процесу підрахунку голосів".

"Якщо якісь питання, то є протоколи, є акти про порушення виборчого процесу, які можуть використовуватися в адміністративному процесі. Будь ласка - до суду, до поліції, не треба штучно затягувати підрахунку голосів, відпустіть людей додому, вони вже більше доби перебувають на виборчих дільницях", - заявив він.

За результатами обробки 45,72% протоколів на проміжних виборах народного депутата в окрузі №208 з незначним випередженням лідирує Ляшко, за якого проголосували 32% виборців, тоді як у Гунька 31,7% голосів. За самовисуванку Людмилу Давиденко проголосували 29,19% виборців.

Водночас 2,75% виборців проголосували за самовисуванця Анатолія Миколайовича Гунька, тезку й однофамільця кандидата від "Слуги народу", і ще 1,28% - за його однофамільця Ігоря Віталійовича Гунька. Решта 13 кандидатів набрали менше ніж 1% голосів виборців кожен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА