17:21 26.10.2020

Оборонні відомства України та Німеччини у 2021 році проведуть понад 50 спільних заходів - Міноборони

2 хв читати
Оборонні відомства України та Німеччини у 2021 році проведуть понад 50 спільних заходів - Міноборони

Оборонні відомства України та Німеччини у 2021 році запланували проведення понад півсотні спільних заходів, спрямованих на досягнення Збройними силами України стандартів НАТО й сумісності зі збройними силами країн-партнерів та більш тісної співпраці у сфері безпеки та оборони з країнами-членами ЄС, повідомляє Міністерство оборони України.

"План двостороннього оборонного співробітництва на наступний рік було погоджено під час візиту делегації Міністерства оборони України на чолі з директором Директорату політики у сфері оборони Юрієм Пундою до Федеративної Республіки Німеччина. Делегації оборонних відомств України та Німеччини обмінялись аналізом поточної безпекової ситуації в європейському регіоні з огляду на зростання потенційних викликів та загроз, триваючий конфлікт на сході України та продовження агресивної зовнішньої політики Російською Федерацією, зокрема в районі Чорного та Азовського морів", - ідеться в повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що Німеччина висловила готовність продовжити надання Міноборони і ЗСУ консультативно-дорадчої допомоги за напрямами реформування системи логістичного забезпечення, військової освіти, медичного забезпечення, підготовки стратегічних оборонних документів.

Керівництво Федерального міністерства оборони Німеччини також ухвалило рішення продовжити надання матеріально-технічної допомоги ЗСУ за гуманітарними і соціальними напрямами. Зокрема, з технічного переоснащення військових госпіталів, що має забезпечити поліпшення якості надання медичної допомоги українським військовослужбовцям.

"Німецька сторона наголосила на підтримці територіальної цілісності та незалежності України, готовності продовжити роботу щодо пошуку шляхів врегулювання збройного конфлікту з Російською Федерацією політико-дипломатичними засобами, зокрема через активізацію діяльності "нормандського формату", а також використання інших можливих міжнародних інструментів", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА