20:21 26.10.2020

Трамп стверджує, що Єреван і Баку дотримуються режиму припинення вогню

2 хв читати
Трамп стверджує, що Єреван і Баку дотримуються режиму припинення вогню

Вірменія і Азербайджан підтримують режим припинення військових дій в Нагірному Карабаху, заявив у понеділок президент США Дональд Трамп.

"Припинення вогню дотримується", - сказав Трамп, відповідаючи на запитання журналіста пулу Білого дому.

При цьому раніше в понеділок Міноборони Вірменії заявило, що збройні сили Азербайджану порушили домовленості щодо припинення вогню, досягнуті в США напередодні.

"Грубо порушивши досягнуту в США домовленість щодо припинення вогню, сьогодні з 8:45 ЗС Азербайджану відкрили артилерійський вогонь по позиціях Армії Карабаху на північно-східному напрямку", - повідомила прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян на своїй сторінці в Фейсбуці.

Міноборони Азербайджану зі свого боку звинуватив збройні сили Вірменії в порушенні режиму гуманітарного припинення вогню, за їхніми даними, ведеться артобстріл території Тертерського району.

Напередодні держдеп США повідомив, що глави МЗС Вірменії і Азербайджану Зохраб Мнацаканян і Джейхун Байрамов дійшли угоди про гуманітарне перемир'я в Карабаху з 08:00 за місцевим часом 26 жовтня.

"Гуманітарне перемир'я почне діяти з 08:00 місцевого часу 26 жовтня 2020 року. США сприяли активним переговорам між міністрами закордонних справ і співголовами Мінської групи для того, щоб Вірменія і Азербайджан наблизилися до мирного врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху", - йдеться в комюніке держдепу США.

У документі наголошується, що Єреван і Баку підтвердили "прихильність дотриманню гуманітарного перемир'я, досягнутого в Москві 10 жовтня".

Трамп у неділю припустив, що врегулювати конфлікт між Вірменією і Азербайджаном досить просто.

"Подивіться на Вірменію, у них зараз триває пекельна битва, але я знаю вірмен - вони міцні. Ми розберемося з цією проблемою, чому ні? (...) Я вважаю, що це просто", - сказав Трамп на передвиборчому мітингу в Нью-Гемпширі.

При цьому він нагадав про недавнє посередництво Вашингтона у врегулюванні відносин Ізраїлю з деякими арабськими країнами, а також між Сербією і Косово, в разі яких також мали місце вкрай напружені ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА