20:50 26.10.2020

Потрібно інвестувати в препарати від COVID-19, а не у вакцину, вважає президент Бразилії

2 хв читати
Потрібно інвестувати в препарати від COVID-19, а не у вакцину, вважає президент Бразилії

Президент Бразилії Жаір Болсонару вважає, що краще і вигідніше інвестувати в засоби для лікування коронавірусу COVID-19, а не у вакцину.

"Я висловлю свою особисту думку: хіба не дешевше і простіше інвестувати в лікування, ніж у вакцину?" - сказав Болсонару, під час виступу в понеділок перед прихильниками біля президентського палацу.

Як зазначають західні ЗМІ, Болсонару, який перехворів на коронавірус у липні, продовжує рекламувати протималярійний препарат гідроксихлорохін для лікування COVID-19, незважаючи на відсутність наукових доказів його ефективності.

"Я тому (ефективності препарату - ІФ) приклад. Я брав хлорохін, інші брали івермектин і анніту (протипаразитарні препарати)", - сказав бразильський президент.

"Все зазначає, що будь-хто, хто на ранній стадії приймав один із цих препаратів, вилікувався", - додав він.

Західні ЗМІ зазначають, що ефективність будь-якого з трьох згаданих Болсонару препаратів не доведена, жоден із них не отримав схвалення для лікування COVID-19.

Минулого тижня Болсонару заявив, що скасував угоду, укладену МОЗ країни з купівлі вакцини від COVID-19 CoronaVac, розробленої в Китаї.

"Бразильці не чиїсь піддослідними кроликами. Ось чому я прийняв рішення не купувати цю вакцину", - написав він у Facebook.

Раніше навколо вакцини CoronaVac, розробленої китайською компанією SinoVac Biotech, розгорілися серйозні баталії – одночасно із тим, як президент країни Болсонару противився її використанню, віддаючи перевагу оксфордській розробці, губернатор штату Сан-Паулу Жоав Доріа, навпаки, просував угоду між компанією SinoVac і бразильським НДІ "Бутантан", що передбачає тестування та виробництво цієї вакцини в Сан-Паулу. Також Бразилія раніше домовилася купити 100 млн доз оксфордської вакцини.

Бразилія стала однією з найбільш постраждалих від епідемії COVID-19 країн світу. Там виявлено понад 5,3 млн випадків зараження, 157,2 тис. осіб померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА