07:17 27.10.2020

У Франції, Італії та Іспанії продовжують фіксувати високі показники випадків COVID-19

2 хв читати
У Франції, Італії та Іспанії продовжують фіксувати високі показники випадків COVID-19

Коронавірус COVID-19 продовжує стрімко поширюватись у країнах Європи, зокрема, у Франції, Італії та Іспанії, дедалі складніше взяти вірус під контроль.

Так, у Франції за добу виявили понад 26 тис. 771 нових випадків COVID-19, 257 пацієнтів померли, повідомляє французьке агентство громадської охорони здоров'я.

Зазначається, що показник нових заражень на 102% вище показника минулого понеділка - тоді в країні зафіксували 13 тис. 243 нових випадки COVID-19. До того ж сьогоднішній показник майже вдвічі нижче вчорашнього (52 тис. 10).

Всього у Франції з початку пандемії коронавірусу діагностували понад 1,1 млн заражень, більш ніж 35 тис. людей з COVID-19 померли.

Французька влада активно бореться з поширенням вірусу. Так, у ніч на суботу комендантська година почала діяти ще в 38 департаментах країни, а також у Французькій Полінезії. До цього він вже був введений в регіоні Іль-де-Франс і ще у восьми містах країни. За перше порушення комендантської години загрожує штраф у 135 євро, а за повторне порушення - до 3,7 тис. євро.

В Італії зафіксували добовий приріст у 17 тис. 12 нових випадків, повідомляє Міністерство охорони здоров'я країни. Це більш, ніж на 4 тис. менше показника напередодні.

Кількість госпіталізацій пацієнтів збільшилася на 991. Всього в лікарнях, за даними на понеділок, перебувають 12 тис. 997 заражених, 141 інфікований помер за останні 24 години.

Загальна кількість діагностованих заражень в Італії перевищує позначку в 542,7 тис., понад 37 тис. інфікованих померли.

В Італії з понеділка посилили обмеження в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Відповідно до нових правил, які оголосила в неділю канцелярія голови Ради міністрів Італії, в країні закривають всі кінотеатри, театри, спортивні зали і басейни. Ресторани і бари продовжать роботу, але з обмеженнями в часі - до шостої вечора.

За минулі вихідні в Іспанії кількість випадків коронавірусу збільшилася на 52 тис. 188, повідомляє іспанська МОЗ. Крім того, за цей час зареєстровано 279 летальних випадків у інфікованих на COVID-19, свідчать дані іспанського Міністерства охорони здоров'я.

Всього в країні за час пандемії виявили понад 1 млн заражень, більш ніж 35 тис. інфікованих померли.

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією в Іспанії в неділю ввели надзвичайний стан, яким передбачено комендантську годину з 23:00 до 06:00 за місцевим часом. Також вводяться обмеження на соціальні контакти, на місцевому рівні може бути обмежено пересування. Крім того, місцева влада має право регулювати терміни дії комендантської години. Виключення діє лише для Канарських островів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА